Picasso | Wim Zorn

Als jongetje van 10 kreeg ik al zin in kunst

Wim Zorn Over Wim Zorn

Ik neem te veel boeken mee uit de bibliotheek. En vaak ook niet de goede voor mij. Ik ben 10 en vind al snel de kunstboeken. Dat kunst verschillende uitingsvormen kent is voor mij een verrassende ontdekking.

Balanceren, Anders Leonard Zorn

Balanceren

Wim Zorn Anders Leonard Zorn

Anders Zorn (1860-1920), een gerenommeerd kunstenaar en verre verwant. Zijn wortels zijn niet direct zichtbaar in mijn type werk. Maar had hij in deze tijd geleefd…. Je zult het nooit weten.

Bamboe Reliëf Wonen met Kunst - Wim Zorn

Kathleen en Fred de Zoete

Wim Zorn Wonen met kunst

Ik neem deel aan een groepstentoonstelling bij Galerie De Verbeelding in Workum en kom in gesprek met Fred. Hij kijkt naar mijn werk en zegt: ‘Heeft jouw werk iets met wiskunde?’

Berthy met haar portret | Wonen met Kunst - Wim Zorn

Berthy Agasi

Wim Zorn Wonen met kunst

Haar woning met werk van dierbaren is de de stevige bodem waar haar leven op rust. Het maakt dat haar huis een verbondenheid heeft en houdt met haar oorspronkelijk Italiaanse voorouders en de kunst van het leven.

Mieke Trémon Naber | Wonen met kunst

Mieke Trémon Naber

Wim Zorn Wonen met kunst

Ik sta met mijn voeten op herfstbladeren en bel aan. Terwijl ik mijn pet vast afzet gaat de deur open en sta ik oog in oog met Mieke Trémon Naber.